We lanceren vandaag de Bereslim App. Dankzij deze app willen we de communicatie tussen zeugenhouders en KI Centra verbeteren en zullen praktijkresultaten eenvoudig kunnen gelinkt worden aan de ingezette genetica.

Op vandaag gebeurt er in de zeugenhouderij dikwijls geen gedetailleerde registratie van de ingezette eindberen. Er is sowieso al heel wat administratief werk. Zo wordt er dan ook meestal geen koppeling gemaakt tussen de technische resultaten en de ingezette eindbeer. Daarnaast zijn veel zeugenhouders zich nog niet bewust van de economische impact van een goede eindbeerkeuze. Onderzoek van het ILVO en de KU Leuven stelt dat een goede eindbeerkeuze de varkenshouders tot € 10 extra per vleesvarken kan opleveren door onder andere verschillen in groei, voederconversie en slachtkwaliteit.

Ook de terugstroom van praktijkresultaten naar KI centra loopt niet altijd even vlot. Dit maakt het voor de KI centra moeilijk om tijdig bij te sturen indien nodig, bijvoorbeeld in het geval van erfelijke gebreken bij de combinatie van een bepaalde beer en een bepaald type zeug.

Bert De Coninck, die begin dit jaar KI Cobbaert overnam van zijn schoonvader, kwam hierdoor op het idee om de ‘Bereslim’ app te ontwikkelen. De app zorgt ervoor dat de ingezette beren eenvoudig aan een groep zeugen gekoppeld kunnen worden. Daarnaast kan de zeugenhouder op eenvoudige wijze  praktijkdata van de nakomelingen van de ingezette beren registreren. De app voorziet zo in een screening op erfelijke gebreken van de ingezette eindberen in een zeer vroeg stadium.

In een tweede fase zal er een benchmarking voorzien worden van de eigen technische prestaties van een gebruiker ten opzichte van de gemiddelde prestaties van andere bedrijven. Iedereen die de app gebruikt en informatie deelt, krijgt een geanonimiseerde terugkoppeling van de gemiddelde prestaties van andere bedrijven.

De app is vrij verkrijgbaar via de Google Play Store of de Apple App store. Meer info op www.bereslim.be

De feestdagen zijn in aantocht, en naast gezellige momenten met onze familie en vrienden brengen ze (zeker dit jaar) ook wat organisatie met zich mee. Zowel kerstmis als nieuwjaar vallen op een maandag. We sluiten dan ook uitzonderlijk onze deuren en vragen om hiermee rekening te houden […]
Vanaf 1 mei krijgt KI Cobbaert de toelating om het volledige gamma van Topigs Norsvin genetica teverdelen in West- en Oost – Vlaanderen. AIM Waasland (voorheen KI Daelman) zal zijn productievanaf 01/05 bij KI Cobbaert onderbrengen. AIM Waasland blijft de continuïteit van leveren enservice aan haar […]
KI Cobbaert BelPi Top
KI Cobbaert produceert en levert varkenssperma naar zeugenhouders in gans Vlaanderen. We zijn op zoek naar een gemotiveerde, sociale rechterhand die durft verantwoordelijkheden nemen. Functieomschrijving Als rechterhand van de zaakvoerder is je functie tweeledig: Je helpt actief mee in de productie (berenstal en labo) en hebt […]