Eind december 2020, net voor de Brexit, zijn de eerste Genesus beren in de PRRS vrije quarantainestal van KI Cobbaert aangekomen. Deze beren zullen na hun quarantaineperiode van 6 weken ingezet worden op de Belgische markt. De genetica zal vrij van licentie beschikbaar zijn.

Genesus

Genesus is de grootste Canadese fokkerij die zich focust op Landras en Large White zeugenlijnen en de Canadese Duroc als eindbeerlijn. De fokkerij beschikt hiervoor over een kern met meer dan 17.000 zeugen verspreid over 15 landen. Alle beren worden naast tal van andere parameters individueel op voederconversie getest. Er wordt genoomselectie ingezet gericht op productiviteit, snellere groei, efficiëntie en hoge opbrengst. 

Genesus LR x LW zeugen onderscheiden zich van andere genetica door de hoge geboortegewichten van de zeer vitale biggen. De robuuste zeugen zorgen met hun goede melkgift voor minder uitval en meer gespeende biggen.

De Genesus Duroc lijn is uitgesproken drager van de genetische merkers voor marmering. Hierdoor staan ze garant voor een sappiger en smakelijker stukje vlees. Onder het motto “Hoe smakelijker, hoe hoger de consumptie”, implementeert Genesus al meer dan 30 jaar vleeskwaliteit in zijn fokdoel. De Canadese Duroc scoort hier sowieso goed in, wat ook al uit eerder onderzoek door het ILVO gebleken is.

KI Cobbaert

KI-Cobbaert is familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in varkens KI. Het centrum streeft naar de hoogste gezondheid, service & kwaliteit. KI Cobbaert is gelegen in het varkensarme Leffinge, op een boogscheut van de Noordzee. Daar profiteert het van een gematigd kustklimaat en een uitstekende biosanitaire ligging. Het hele KI centrum, dat ruimte biedt aan 200 beren, werd in 2020 uitgerust met overdrukventilatie in combinatie met virusfiltratie en thermoregulerende grondbuizen. Dankzij deze investeringen en zeer strikte bioveiligheidsprotocollen kan KI Cobbaert een High Health status garanderen van de beren. 

KI Cobbaert heeft zijn transport in eigen beheer. De logistieke service loopt uitstekend dankzij de medewerkers met de nodige know-how en temperatuur gereguleerde bestelwagens. Er kan telefonisch besteld worden of via Bereslim, de mobiele bedrijfs-app van het KI Centrum. Dankzij de Bereslim app worden ook tal van technische parameters teruggekoppeld en gelinkt aan de ingezette eindberen. Zo heeft het KI Centrum een eigen controlesysteem op erfelijke gebreken, dat op alle beren van de verschillende fokkerijen ingezet wordt.

KI Cobbaert gelooft dat naast zijn ruim aanbod in PRRS-vrije Belgische en Franse Pietrain de Genesus Duroc, Landras & Large White een waardevolle aanvulling zijn.

De feestdagen zijn in aantocht, en naast gezellige momenten met onze familie en vrienden brengen ze (zeker dit jaar) ook wat organisatie met zich mee. Zowel kerstmis als nieuwjaar vallen op een maandag. We sluiten dan ook uitzonderlijk onze deuren en vragen om hiermee rekening te houden […]
Vanaf 1 mei krijgt KI Cobbaert de toelating om het volledige gamma van Topigs Norsvin genetica teverdelen in West- en Oost – Vlaanderen. AIM Waasland (voorheen KI Daelman) zal zijn productievanaf 01/05 bij KI Cobbaert onderbrengen. AIM Waasland blijft de continuïteit van leveren enservice aan haar […]
KI Cobbaert BelPi Top
KI Cobbaert produceert en levert varkenssperma naar zeugenhouders in gans Vlaanderen. We zijn op zoek naar een gemotiveerde, sociale rechterhand die durft verantwoordelijkheden nemen. Functieomschrijving Als rechterhand van de zaakvoerder is je functie tweeledig: Je helpt actief mee in de productie (berenstal en labo) en hebt […]