Cataloog

Bij KI Cobbaert kan u een ruim aanbod aan Belgische Pietrain, BelPi, Axiom beren, Zeugenlijnen,… vinden. Wij helpen u graag bij de juiste eindbeerkeuze. Al meer dan 30 jaar zijn is KI Cobbaert een referentie in varkens KI. Contacteer ons voor een selectie op maat van uw bedrijf.

Belgische Pietrain

belpi varkens kiOnze Belgische Pietrain is opgedeeld in vier klassen:

P

Dit zijn onze klassieke Belgische Piétrainberen. Deze selectie beren werd met veel zorg en kennis geselecteerd uit het aanbod volgens het traditionele stamboek.

BelPi Basis

Deze Belgische Piétrainberen komen uit het BelPi Fokprogramma en scoren zowel zelf als in hun genetische lijn zeer goed op groei, voederconversie en bespiering. Deze BelPi®-eindbeer is een uitgelezen beer met een goede fokwaarde, een goed exterieur en een gunstige voederconversie. Klik hier voor meer info

BelPi Plus

Dit zijn de beren met zeer hoge fokwaarden uit het BelPi Fokprogramma. Deze eindbeer is een uitgelezen beer met een uitstekende fokwaarde , een goed exterieur en een goede voederconversie.

BelPi Excellent

Dit zijn de beren met de hoogste fokwaarden uit het BelPi Fokprogramma. Deze BelPi®-eindbeer is een uitgelezen beer met een de hoogste fokwaarden, een goed exterieur en een zeer gunstige voederconversie.

Deze drie klassen worden onderverdeeld volgens bespiering en groei

+++

Deze beren zijn het best bespierd en zijn iets droger met een gemiddeld iets lagere groei. Deze genetica wordt het best ingezet op het type Topigs 20 of Hypor zeugen.

++

Deze beren moeten naast een goede bespiering ook beschikken over een goede groei. Deze genetica leent zich beter voor het type Danbred, PIC of TN70 zeugen.

Groeiberen

Groeibeer Franse Pietrain Axiom

Dit lot uniforme beren staat garant voor nakomelingen met een zeer hoge groei en een goede vitaliteit & uniformiteit.
Ze zijn net zoals onze BelPi beren individueel getest op hun voederconversie door middel van voederstations. De AXIOM Pietrain is de meest verkochte groeibeer in Frankrijk. Hij is het resultaat van meer dan dertig jaar selectie op economische mesterijcriteria als groei en voederconversie.

Groeibeer Nucleus NN Stressnegatief

Deze stressnegatieve Franse Pietrains komen ook van de voederautomaten. We selecteerden de beter bevleesde beren uit dit fokkerijprogramma. Nucleus staat garant voor een zeerhoge groei en minder stressgevoelige vleesvarkens zonder al te veel in te boeten op kwaliteit. Ook uniek aan deze beren is dat de vleeskwaliteit in het fokdoel wordt opgenomen, wat resulteert in minder dripverlies en minder berengeur. De NUCLEUS Pietrain haalt de 100 kg in gemiddeld 128 dagen!

Zeugenlijnen

Zeugenlijnberen

 

Frans Landras Axiom

 Deze beren komen uit het Axiom fokprogramma. Homozygoot Stressnegatief. Om u van de beste genetica te verzekeren worden deze beren regelmatig vernieuwd.

Large White Axiom

Deze beren komen uit het Axiom fokprogramma. Homozygoot Stressnegatief. Om u van de beste genetica te verzekeren worden deze beren regelmatig vernieuwd.

Ook voor andere genetica mag u ons steeds contacteren!