De BelPi berenstapel breidt uit

De BelPi berenstapel breidt uit

Om de stijgende vraag bij te kunnen houden, beschikken we ondertussen over een BelPi berenstapel van een 100tal BelPi beren.

Deze beren die uit het BelPi fokkerijprogramma komen moeten zowel zelf als in hun genetische lijn zeer goed op groei, voederconversie en bespiering scoren.
Anders krijgen ze geen ‘BelPi’ label.

Om een goede uniformiteit en de juist groei/kwaliteit verhouding bij de vleesvarkens te behalen delen we de BelPi beren onder in verschillende categorieën:

BelPi

Deze Belgische Piétrainberen komen uit het BelPi Fokprogramma en scoren zowel zelf als in hun genetische lijn zeer goed op groei, voederconversie en bespiering. Klik hier voor meer info

BelPi Top

Dit zijn de beren met de hoogste fokwaarden uit het BelPi Fokprogramma. De prestaties van deze beren horen tot de beste 15% van de BelPi berenstapel

Deze klassen worden onderverdeeld volgens bespiering en groei

+++

Deze beren zijn het best bespierd en zijn iets droger met een gemiddeld iets lagere groei. Deze genetica wordt het best ingezet op het type Topigs of Hypor zeugen.

++

Deze beren moeten naast een goede bespiering ook beschikken over een goede groei. Deze genetica leent zich beter voor het type Danbred of PIC zeugen.